Overkapping Lara 275×275

Vanaf:  1.285,00

Transportkosten:
NL Gratis (NL) BE€ 50 (BE)

Overkapping Lara 275×275
Houtdikte wandplanken 28 mm.
Buitenmaat 295×295 cm.
Funderingsmaat 275×275 cm.
Dakmaat ca. 315×324 cm.
Vloeroppervlak 7,3 m2.
Dakhelling 5 º.

 • Overkapping met lessenaardak met voorluifel van 25 cm.
 • Afwatering aan de achterzijde.
 • Ook in spiegelbeeld te bouwen.
 • Duurzaam hout met Certificering FSC.
 • Opgebouwd volgens traditionele stapelbouwwijze.
 • Vurenhouten wandbalken houtdikte van 28mm.
 • Keuze uit verschillende uitvoeringen.
 • Stevige staander voorzien van stelschroef.
 • Voorzien van 1x zijwand en 1x achterwand.
 • Inclusief dakverankeringset.
 • Overkapping Lara wordt geleverd zonder dakbedekking (optioneel).
 • Twee jaar garantie op constructie- en materiaalfouten.
 • Levertijd:
  Onbehandeld of druk-geïmpregneerd ca. 3 werkweken.
  In kleur geschilderd ca. 6 weken.

Tip:
-Vergeet niet om een fundering te bestellen, voor een goede afwatering van regenwater en bescherming tegen optrekkend vocht. Deze plaats je onder de 1e wandbalklaag.
-Wil je een sterke dakbedekking met een lange levensduur, bestel dan de EPDM Rubberfolie.
-Het dak van Overkapping Lara 275×275 is niet geschikt voor dakshingles i.v.m. de flauwe dakhelling.

Meer info, zie onderstaande tabs.

Ook leverbaar in de maat 380×275 klik hier
Bekijk ook
de overkapping Kirian
Overkapping met plat dak

 

 

Meer Details →
Artikelnummer: LARA 275X275 Categorie: Tags: , , ,

Categorieën: Tuinhuis, Overkapping

Overkapping Lara 275×275 is leverbaar in diverse uitvoeringen. Prima stekje voor om te barbecueën, te relaxen of als berging voor de fiets.  Geeft bescherming tegen de wind, zon. Meer privacy en als afscheiding in de tuin.

Uitvoering in onbehandeld: Het hout is onbehandeld vurenhout en deze dien je te schilderen met transparante beits of dekkende beits. De fabrikant adviseert ook de binnenzijde te schilderen om kromtrekken van de planken te voorkomen. Door deze bewerking zal de overkapping langer meegaan en er fraaier uitzien.

Uitvoering in geïmpregneerd. Door de overkapping Lara in druk geïmpregneerd hout te bestellen kies je voor een complete behandeling. Alle planken worden druk geïmpregneerd.  En zo worden alle planken, gaten en kieren hierdoor behandeld. Hierdoor voorkom je houtrot en schimmel en het verlengt de levensduur van je tuinhuis. Je hoeft de overkapping Lara niet direct te schilderen nadat je deze hebt gemonteerd. Binnen een jaar moet je wel de tweede en derde laag verf of beits aan de buitenzijde aanbrengen. Indien je overkap[ping Lara geïmpregneerd bestelt, komt het hout soms vochtig binnen en is de montage soms wat lastiger doordat het hout is uitgezet.
impregneren heeft zeker voordelen, maar ook nadelen.
Voordelen:
Langere levensduur van het tuinhuis.
Een zeer goede bescherming tegen schimmels, insecten en houtrot.
Natuurlijke kleur.
Nadelen:
Meer krimp en uitzetting, waarbij krimp en droogtescheuren kunnen ontstaan. Deze vallen binnen de kwaliteitsnormen.
Kans op kromtrekken van hout en deuren door ongelijke vochtigheid.
Montage van overkapping Lara is minder makkelijk doordat de planken nog vol zitten met vocht en daardoor krom kunnen trekken of klemmen.
Advies:
Schilder Overkapping Lara 275x275altijd binnen een jaar met dekkende of transparante beits met minimaal 2 lagen. 3 lagen is nog duurzamer.

Uitvoering met verf: Het hout van de overkapping Lara  wordt met 1 laag verf behandeld en afhankelijk van de standplaats is het hout van de overkapping 3 tot 5 jaar beschermd. Je hebt mooiere kleuren dan de gedompelde uitvoering en de tegenkleur crème wit. De overkapping wordt in een water gedragen, semi-filmvormend, transparante verf geleverd. Deze is waterafstotend en mat van kleur, zodoende blijft er toch een mooie houtstructuur zichtbaar.
Je kunt voor de wanden kiezen uit twee kleuren. Alle andere onderdelen zoals gevellijstwerk, afdeklijsten en balkhout worden geleverd in de kleur crème wit. Het hout in de geschilderde uitvoering komt droog binnen, zodat je gelijk aan de slag kun met de montage.

Kies voor een stevig en lekvrij dak, EPDM-pakket met dak doorvoer:
Om het dak zo goed mogelijk af te werken adviseren wij het bijbehorende EPDM-pakket gelijktijdig met deze Overkapping  te bestellen. Dit pakket bevat een hoogwaardig EPDM-rubberfolie op maat, de benodigde lijm, kit en een dak doorvoer. De afwatering van het dak komt middels het pijpje van de dak doorvoer onder de overkapping uit, dit op de plaats waar jij dit wenst. Handig is om de dak doorvoer zo dicht mogelijk bij een hoekpaal te plaatsen.
De verdere afvoer of opvang van het regenwater kun je bijvoorbeeld wegleiden via een afvoerpijp (Bouwmarkt) naar een water opvangsysteem, regenton of direct in de grond.

Tip: Bescherm tijdens het bouwen van Overkapping Lara 275×275 de nog niet gebruikte planken tegen de zon, zodat ze niet aan een zijde sterk drogen waardoor de planken krom gaan trekken. Je kunt hiervoor een bouwzeil gebruiken of leg de planken in de schaduw.

Houtdikte

Buitenmaat

,

Funderingsmaat

Wandhoogte

Nokhoogte

Houtbehandeling

Model

Type tuinhuis

Veranda

Dakbedekking

Vragen Overkappingen

https://www.blokhut.com/veelgestelde-vragen-overkappingen/

Montage Lara 380x275

montage _overkapping-lara-275.jpg