Tuinhuis met overkapping

Op zoek naar een tuinhuis met extra ruimte ernaast om lekker te chillen of je motor te plaatsen. Dan ben je hier bij blokhut.com op de juiste plek. Je vindt bij ons een ruime in kleuren en maten.

Toont alle 24 resultaten

Toont alle 24 resultaten

Wij hebben een ruime keuze in blokhutten met een overkapping eraan vast. Deze modellen tuinhuizen of bergingen met overkapping zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Er is ook genoeg keuze in maatvoering van de tuinhuisjes. Heb jij al nagedacht over welke vorm het tuinhuis met overkapping moet zijn? Hou je van een strak model blokhut en wil je klassieke deuren in je tuinhuis of moderne deuren of liever schuifdeuren?

Jouw wensen voor een tuinhuis met overkapping?

Bij blokhut.com zul je ook vaak een dubbele draaideur of schuifdeure in het assortiment vinden. Wel zo handig zo'n brede inloop. Er is bij blokhut.com ook een ruime keuze in kleuruitvoeringen zodat je heel wat werk wordt uitgespaard en je bij binnenkomst snel aan de slag kunt. De tuinhuizen met overkapping zijn veelal met een zadeldak of met een lessenaarsdak. De tuinhuisjes met een lessenaarsdak met overkapping lijken een plat dak te hebben. Maar door het boeideel rondom is het optisch een plat dak. Een lessenaarsdak is over het algemeen lager dan een plat dak.

Welke dakbedekking heeft een tuinhuis met overkapping?

De dakbedekking op een tuinhuis met overkapping met een zadeldak is optioneel. Afhankelijk van het model is er keuze ineen stevig en duurzame dakbedekking van dakshingles of EPDM-rubberfolie. De dakshingles zijn leverbaar in verschillende kleuren zodat jij je tuinhuis kan aanpassen op de uitvoering van de dakpannen van je huis. Kies je voor een tuinhuis met overkapping met een lessenaarsdak wordt hierop EPDM Folie geadviseerd.  Een goede dakbedekking geeft een langere levensduur van je tuinhuis.
Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Laat ons je adviseren, bel ons gerust op!

Jouw tuinhuis beveiligen tegen storm.

De tuinhuizen met overkapping uitgevoerd in stapelbouw zijn sommige modellen tuinhuisje in het systeem van 28mm, en soms 34mm of 40mm houtdikte voorzien van een dakverankeringset. Deze loopt van de gevelpunt van het tuinhuis naar de onderste wandbalklaag. Dit verankeringset zet je het dak en de onderste wandbalk aan elkaar vast en vermindert daardoor de kans op stormschade.

Waarom een dakgootset?

Vraag jij je af waarom je eigenlijk voor een dakgootset op je tuinhuis zou moeten kiezen. Het antwoord is dat je daardoor ervoor zorgt dat het water niet langs je tuinhuis met overkapping loopt. Het wordt dus netjes opgevangen in de dakgoot die voorzien is van afvoerpijpen. Dit dakgootset is geschikt voor een dakgoot en afvoer aan beide zijde van jouw tuinhuis of blokhut.

Kies ik het tuinhuis met overkapping in een onbehandelde of behandelde uitvoering?

Tja dat is altijd een overweging heeft met tijd en geld, gemak en langere levensduur te maken. Je kunt natuurlijk je tuinhuis onbehandeld bestellen, maar dan dien je het hout wel goed te behandelen omdat anders de weersinvloeden een negatieve werking hebben op de levensduur van je huisje. Schilderen of beitsen van jouw tuinhuis kost een hoop tijd en neemt ook veel werkplek in. Je kunt ervoor kiezen om de druk gëimpregneerde uitvoering te kiezen.  Je blokhut met overkapping krijgt daardoor dat olijfgroene tintje en beschermt het hout. Daarna kun je gewoon over het hout heen schilderen of beitsen.

Kies je voor kleur, dan hebben wij in het assortiment van blokhut.com ook de mogelijkheid uit diverse trendy kleuren. Het tuinhuis krijgt dan een basiskleur met wel of niet gecombineerd met een crémewitte kleur van de deuren, staanders en boeidelen. Het geeft je tuinhuis een bijzondere uitstraling. Deze coating wordt op het hout gespoten en je kunt deze ook altijd weer overschilderen.

Liever een overkapping zonder tuinhuis voor jouw tuin? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod overkappingen, waaronder douglas overkappingen, en vind de perfecte overkapping voor jouw wensen!

Bekijk nu ook onze andere populaire categorieën: Tuinhuis |Tuinhuis met plat dak | Tuinhuis met zadeldak | Tuinhuis met lessenaars dak