Tuinhuis Fraya 575×275 met overkapping 28mm

Vanaf:  2.479,00

Transportkosten:
NL Gratis (NL) BE€ 50 (BE)

Houtdikte wandplanken 28 mm.
Buitenmaat 595×295 cm.
Funderingsmaat 575×275 cm.
Dakmaat ca. 595×315 cm.
Vloeroppervlak 15,3m2.
Dakhelling 29º.

  • Tuinhuis met Zadeldak en overkapping.
  • Overkapping inclusief achterwand en staander.
  • Dubbele draaideur met cilinderslot.
  • Ramen met kruisroedes, deze kun je ook weglaten.
  • Inclusief dakverankeringset.
  • Tuinhuis Fraya wordt geleverd zonder dakbedekking (optioneel)
  • Twee jaar garantie op constructie- en materiaalfouten.

Levertijd:
Onbehandeld ca. 7 werkweken.
Druk geïmpregneerd ca. 3 werkweken.
In kleur geschilderd ca. 10 werkweken.

Tip: Vergeet niet om een fundering te bestellen, voor een goede afwatering van regenwater en bescherming tegen optrekkend vocht. De funderingsbalk plaats je onder de 1e wandbalklaag.

Meer info, zie onderstaande tabs.
Stel zelf uw tuinhuis samen en kijk bij de onderstaande opties.

Bekijk ons hele assortiment Tuinhuis met overkapping

Meer Details →
Artikelnummer: FRAYA 600 575X275 Categorieën: , Tags: , , ,

Categorieën: Overkapping, Tuinhuis

Type: Tuinhuis Fraya

Uitvoering in onbehandeld:
Het hout van Tuinhuis Fraya is onbehandeld vurenhout en deze dien je te schilderen met transparante beits of dekkende beits.  De fabrikant adviseert ook de binnenzijde te schilderen. Omdat kromtrekken van de planken kan gebeuren. Door deze bewerking zal het tuinhuis langer meegaan en er fraaier uitzien.

Uitvoering in geïmpregneerd:
Door tuinhuis Fraya in druk geïmpregneerd hout te bestellen kies je voor een complete behandeling. Alle planken worden druk geïmpregneerd, waardoor  worden alle planken, gaten en kieren behandeld. Hierdoor voorkom je houtrot en schimmel en het verlengt de levensduur van je tuinhuis. Je hoeft Tuinhuis Fraya niet direct te schilderen nadat je deze hebt gemonteerd. Maar binnen een jaar moet je wel de tweede en derde laag verf of beits aan de buitenzijde aanbrengen. Indien je het tuinhuis geïmpregneerd bestelt, komt het hout soms vochtig binnen en is de montage soms wat lastiger doordat het hout is uitgezet.
Impregneren heeft zeker voordelen, maar ook nadelen.
Voordelen:
Langere levensduur van Tuinhuis Fraya.
Een zeer goede bescherming tegen schimmels, insecten en houtrot.
Natuurlijke kleur.
Nadelen:
Meer krimp en uitzetting, waarbij krimp en droogtescheuren kunnen ontstaan. Deze vallen binnen de kwaliteitsnormen.
Kans op kromtrekken van hout en deuren door ongelijke vochtigheid.
Montage van het tuinhuis is minder makkelijk omdat de planken nog vol zitten met vocht en daardoor krom kunnen trekken of klemmen.
Advies:
Schilder tuinhuis Fraya altijd binnen een jaar met dekkende of transparante beits met minimaal 2 lagen. 3 lagen is nog duurzamer.

Uitvoering met verf:
Het hout van Tuinhuis Fraya wordt met 1 laag verf behandeld. Hierdoor is afhankelijk van de standplaats  het hout van je tuinhuis 3 tot 5 jaar beschermd. Je hebt mooiere kleuren dan de gedompelde uitvoering en de tegenkleur crème wit op de kozijnen en de boei delen. Je tuinhuis wordt in een water gedragen, semi-filmvormend, transparante verf geleverd. Deze is waterafstotend en mat van kleur. Zodoende blijft er toch een mooie houtstructuur zichtbaar. Je kunt voor de wanden van het tuinhuis kiezen uit tweekleuren. Alle andere onderdelen zoals deuren, ramen, gevellijstwerk, afdeklijsten en balkhout worden geleverd in de kleur crème wit. Het hout in de geschilderde uitvoering komt droog binnen, zodat je gelijk aan de slag kunt met de montage.

Tip:
Bescherm tijdens het bouwen de nog niet gebruikte planken tegen de zon, Hierdoor kunnen ze niet aan een zijde sterk drogen waardoor de planken krom gaan trekken. Je kunt hiervoor een bouwzeil gebruiken of leg de planken in de schaduw.

Voor meer informatie zie ook pdf meest gestelde vragen in de downloads.

Houtdikte

Buitenmaat

,

Funderingsmaat

Levering en Montage

Belangrijke melding voor aflevering van het tuinhuis
Het tuinhuis wordt door de transporteur afgeleverd met wagens van 18 meter lengte. Zij hebben een kooiaap bij zich en zullen het pakket zo dicht mogelijk bij de woning plaatsen. Bedenk echter, dat een 18 meter lange wagen niet op elke plaats kan komen en dan zul je het pakket aan het eind van de straat geleverd krijgen. Geef dus duidelijk bij de bestelling aan dat die 18 meter wagen niet bij jou in de straat kan komen. Meldt dit dan bij de bestelling, dan belt de chauffeur als hij in de buurt komt en kan hij met je overleggen waar gelost moet worden. Meldt ook als je afleverplek in een millieuzone zit in de stad
Het is belangrijk dat je de handleiding en instructies die je vindt op het afleverpakket nauwkeurig bestudeerd.
In ontvangstname: Voordat je de vrachtbrief van de vervoerder ondertekent, dien je het volgende te controleren: 1. Komen de aangeleverde goederen overeen met de gegevens op jouw bestelling? 2. Is het pakket op een pallet en in folie verpakt aangeleverd?3. Is het bouwpakket aan de buitenkant onbeschadigd?Belangrijk: Als aan het bovenstaande niet is voldaan, dien je dit zsm te melden. De goederen moeten binnen 14 dagen na ontvangst worden gecontroleerd voor aanvang opbouw.

Wandhoogte

Nokhoogte

Houtbehandeling

Model

Type tuinhuis

Veranda

Aantal deuren

Dakbedekking

Downloads blokhutten

Klik op onderstaande link voor meer informatie
Veel gestelde vragen tuinhuisjes
Levering en montage tuinhuis
Fraya productblad