Muurkassen

Ben jij op zoek naar een mooie muurkas? Bij Blokhut.com kun je kiezen uit een groot aantal muurkassen in allerlei uitvoeringen en soorten beglazing.

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Een muurkas is een kas die geplaatst dient te worden tegen een hoge en stevige muur. Een muurkas wordt in de meeste gevallen gebruikt als een serre of kweekkas. Weer net iets anders dan een tuinkas, want deze staat namelijk los in de tuin én wordt vaak alleen gebruikt als kweekkas. Naast het kweken van tomaten, komkommers, kruiden of druiven kun je heerlijk ontspannen zitten in een muurkas of muurkamer. Heerlijk om een goed boek te lezen in de muurkas tussen jouw eigen planten.

Verschillende soorten muurkassen

Bij blokhut.com zit er veel variatie in het formaat van de muurkassen, zo hebben we kleine glazen kasjes oftewel de broeibakken om al vroeg in het voorjaar zaaitje te planten  en waar u een paar plantjes in kunt zetten tot volledige muurkamers. Ook hebben we een aantal muurkassen in ons assortiment met afgeronde hoeken. Daarnaast hebben we natuurlijk verschillende materialen in ons assortiment. Zo vindt u een selectie van aluminium muurkassen.

De voordelen van een muurkas

Een belangrijk voordeel bij een muurkas is dat deze pal naast (of zelfs tegen) uw woning komt te staan. Dus u hoeft minder ver te lopen én het is zelfs mogelijk om vanuit uw eigen woning de muurkas of muurkamer te betreden. Ideaal tijdens de koude wintermaanden, dan hoeft u de kou niet meer in en kunt u sneller met uw groene vingers aan de slag. Een ander belangrijk voordeel is dat de elektronica binnen de muurkas eenvoudig doorgetrokken kan worden vanuit uw woning. Bij een tuinkas is dit een stuk lastiger, omdat deze volledig los in uw tuin is geplaatst. Tevens is het energieverbruik van een muurkas een stuk lager dan bij een losstaande hobbykas, dat komt doordat de muurkas al tegen de muur van uw (warme) woning is geplaatst.

Goedkope muurkas kopen bij Blokhut.com

Voor elke muurkas groot of klein, moet u bij Blokhut.com zijn. Want u profiteert in de meeste gevallen van gratis verzending binnen Nederland en België. Wanneer u een muurkas kopen wilt, dan kunt u binnen een paar weken aan de slag met uw planten, groenten en kruiden. Het is ook mogelijk om de muurkas door een monteur te laten monteren, daarvoor kunt u gewoon even contact met ons opnemen. Dan laten wij u weten wat de montagekosten zijn. U kunt ook eens even kijken op onze pagina's over tuinkistentuinkastenfietsenberging of een container ombouw. Als u andere vragen heeft over een van onze mooie muurkassen, laat het ons dan gerust weten. Wij geven antwoord op al uw vragen over uw gewenste muurkas.

Bekijk ook onze andere tuinkassen:

Aluminium tuinkassen | Broeikassen | Glazen tuinkassen | Grote tuinkassen | Hobbykassen | Houten kassen | Kweekkassen | Mini kassen | Patiokassen | Tunnelkassen | Zwarte tuinkassen

Veelgestelde vragen over muurkassen

Wat is een muurkas?

Een muurkas wordt meestal gebruikt als serre of als kweekkas. De muurkas is ideaal voor het kweken van tomaten, komkommers, kruiden enz. Daarnaast kun je er ook heel ontspannen in zitten om te genieten van de rust.

Waar kan een muurkas geplaatst worden?

De muurkas dient geplaatst te worden tegen een hoge en stevige muur. Indien mogelijk, plaats de muurkas dan altijd tegen de meest zonnige muur. Hierdoor kan de kas goed opwarmen en daarnaast profiteren de planten ook van het zonlicht.

Op wat voor ondergrond kan ik een muurkas plaatsen?

De muurkas kun je plaatsen op tegels, betonnen plaat, betonnen fundering en een hout vlonder. Alles moet goed waterpas zijn.

Waar moet ik rekening mee houden met de maatvoering?

Het is belangrijk dat je de totale hoogte van je muur of achterwand vergelijkt met de hoogte van de muurkas. Vergeet vooral niet de fundering erbij op te tellen. Deze wordt meestal bij de muurkas vermeld of als optie genoemd

Ik heb een draaideur in de muur, kan ik dan wel een muurkas plaatsen?

Dat is een goede vraag, meet de uitval van de draaideur en vergelijk deze dan met de diepte en de goothoogte van de kas. Vind je dat lastig, informeer dan bij de specialist bij blokhut.com.

Kan ik een muurkas als serre gebruiken?

Met de naam Serre in Nederland bedoeld men een tuinkamer van geïsoleerde profielen en dubbel glas. Meestal als aanbouw voor een huis om het huis te vergroten en de muur wordt doorgebroken. Een muurkas heeft geen geïsoleerde profielen en heeft enkel glas. Hierdoor kan er dus condensvorming ontstaan en kun je deze dus alleen als tuinkamer gebruiken. Als het zonnetje hier maar even in schijnt kun je er al snel in zitten en genieten van de warmte. Vanzelfsprekend is de muurkas ook heel geschikt om in te zaaien en te kweken.

Hoe kan ik goed ventileren in een muurkas?

Bij de meeste kassen wordt een dakraam geleverd, in sommige gevallen biedt men als optie ook een louvre raam aan. Handig is om te kiezen voor een automatische raamopener zodat het raam vanzelf opent bij hoge temperatuur en sluit als het koeler wordt.