Veelgestelde vragen over overkappingen

Geplaatst op

Overweeg je een overkapping te kopen of heb je reeds een overkapping gekocht? Dan heb je wellicht nog wat vragen. Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over overkappingen.

Heb je een vergunning nodig voor een overkapping?

Het meest veilige is om deze vraag te stellen bij jouw gemeente.

Wat is gecertificeerd hout?

Er zijn twee soorten certificering om de duurzaamheid en de traceerbaarheid van het hout te waarborgen.
Certificering FSC en Certificering PEFC.

FSC:De Forest Stewardship Council is een wereldwijde non-profit organisatie die zicht inzet voor het bevorderen van verantwoord bosbeheer wereldwijd. Voor meer info www.fsc.org Certificaat

PEFC:Programme for the Endorsement of Forest Certification, is een wereldwijde non-profit alliantie van nationale boscertificeringssystemen en zet zich in voor het bevorderen van duurzaam bosbeheer d.m.v. onafhankelijke certificering voor derden. Voor meer info www.pefc.nl

Worden julle overkappingen ook geleverd met gecertificeerd hout?

Jazeker, bij blokhut.com zijn de overkappingen PEFC-geertificeerd.

Wat kost een houten overkapping ongeveer?

Een houten overkapping zijn er in vele mogelijkheden. Kies je voor alleen een overkapping met staanders of kies je voor een overkapping met wanden, zodat je beschut kan zitten of geen inkijk hebt.  Kies je voor een geimpregneerd hout of een overkapping van Douglashout? Een prijs is daarom moeilijk aan te geven. Het beste is om onze modellen overkappingen te bekijken en je keuze te selecteren.

Waar kun je het beste een overkapping plaatsen?

Een overkapping wordt meestal gebruikt om op een redelijk zonnige plaats uit de zon te zitten en met een terras ervoor is het een ideale plek om te recreëren of een avond met vrienden door te brengen. Een overkapping kun natuurlijk ook in het midden van je tuin plaatsen. Het is maar net hoe de indeling van je tuin is en hoeveel ruimte je hebt om een overkapping te kunnen plaatsen.

Hoe lang gaat een houten overkapping mee?

De overkappingen bij blokhut.com zijn leverbaar in geïmpregneerd vurenhout en in Douglas hout. De levensduur van een houten overkapping is afhankelijk op wat voor plek deze staat. In de zon of onder bomen met schaduw. En niet te vergeten de levensduur is ook afhankelijk van het onderhoud van de overkapping. Wil je zo lang mogelijk genieten van uw overkapping?
Zorg dan ervoor dat het geïmpregneerde hout behandeld wordt met een transparante of dekkende beits. De overkappingen van Douglas kun je het beste met olie behandelen voor een langere levensduur.

Hoeveel gewicht kan een overkapping dragen?

Een overkapping met een dak van gordingen en houten planken kan behoorlijk veel gewicht dragen. Je kunt redelijk goed over het dak lopen zeker als dat geen erg schuine helling heeft. Een plat dak met daaronder gordingen kan gewoon een persoon dragen zonder gevaar.

Waarom een overkapping in de tuin?

Een overkapping in een tuin geeft je de mogelijkheid om je op een fijne manier even te relaxen en je terug te trekken. Het kan ook de plek zijn waar je fijn in de ochtendzon je ontbijt kunt nuttigen en in de avonduren met je vrienden een wijntje kunt drinken.
Maar je kunt natuurlijk ook je fietsen, motor of scootmobiel eronder plaatsen.

Is het dak geschikt om mijn zonnepanelen op te plaatsen?

Onze afdeling Douglas overkappingen en tuinhuizen zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Deze modellen hebben een plat dak. Dit is doorberekend en de daken van deze serie kunnen een extra permanent gewicht van 65kg/m2 dragen.

Kan ik een het dak voorzien van Sedum?

Nee niet alle modellen zijn daarvoor geschikt. Bij blokhut.com vind je op de afdeling Douglas Overkappingen wel modellen die daarvoor geschikt zijn. Deze hebben een plat dak en deze kunnen een extra permanent gewicht van 65kg/m2 dragen.

Is het hout van de overkappingen bij blokhut.com gecertifieerd.

Ja alle modellen overkappingen bij blokhut.com zijn van gecertificeerd hout.

Wat is gecertificeerd hout?

Bij onze overkappingen is gekozen voor gecertificeerd hout, dit is belangrijk voor de duurzaamheid van onze producten en om zorg te dragen voor een verantwoord bosbeheer en bescherming van bossen. Het betreft Certificering FSC en Certificering PEFC.

Kun je een overkapping met wanden ook in Spiegelbeeld bouwen?

Ja, meestal wel, het wordt zoveel mogelijk op onze website bij de overkappingen vermeld.

Is het moeilijk om een overkapping te monteren?

Als je een beetje een handige klusser bent, dan zijn de meeste bouwpakket relatief eenvoudig te monteren.  Bijna alle onderdelen zijn al exact op maat zodat je zelf geen lastige bewerkingen meer hoeft te doen.
Het basispakket wordt geleverd inclusief montagehandleiding, onderdelenlijst en uiteraard alle benodigde bevestigingsmaterialen.

Hoe richt je een overkapping in?

Voor de inrichting kan je het beste meubels of banken gebruiken die een druppel water kunnen hebben. Tuinmeubelen komen daarvoor in aanmerking. De inrichting is heel persoonlijk, maar je mag je fantasie laten gaan. Zit jij er alleen of komen er regelmatig vrienden, pas dan de inrichting aan. Als er een tafel in moet komen zorg dan dat er stoelen omheen kunnen staan en dat iedereen nog droog kan zitten bij een regenbui. De gezelligheid onder een overkapping heb je zelf in de hand.
Bedenk of je er wilt gaan zitten met vrienden of alleen met je gezin. Je kunt een overkapping ook gebruiken voor je motor, scootmobiel of kleine auto onder te parkeren. Of de jacuzzi of een zwembadje voor de kinderen.

Wat voor kachel onder mijn overkapping?

Het is niet aan te raden een kachel onder je overkapping te zetten. Als je warmte wilt hebben koop dan een infrarood straler die je op de juiste manier kunt bevestigen volgens de gebruiksaanwijzing. Wil je toch een brander, zet hem dan buiten de overkapping of kies voor een kachel die op gas of elektriciteit werkt.

Hoe maak je een houten overkapping schoon?

Wanneer je kiest voor een van de houten overkappingen bij blokhut.com, is het schoonmaken ervan heel gemakkelijk. Je kunt een houten overkapping namelijk eenvoudig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel, zoals een sopje van azijn en water of een PH-neutrale zeep. Gebruik voor het schoonmaken van een houten overkapping een zachte borstel, doek of spons om beschadigingen te voorkomen. Gebruik nooit een schuurspons!

Kan ik zonnepanelen plaatsen op het dak van een overkapping?

Bij blokhut.com vind je een serie overkappingen gemaakt van Douglas hout. Deze moderne overkappingen kun je zeker benutten om je zonnepanelen op te monteren.

Wat voor dakbedekking gaat er op een overkapping?

Ons advies is om te kiezen voor een stevige dakbedekking met een lange levensduur de EPDM-dakbedekking. Je kiest dan voor een lekvrij dak. Wie wil dat nou niet. De EPDM-rubberfolie is altijd optioneel. En heb je dus gewoon nodig!
Het EPDM wordt geleverd in een pakket dat bestaat uit een voldoende groot gesneden stuk zwart EPDM-rubberfolie, de benodigde lijm en duidelijke verwerkingsvoorschriften. Het EPDM rubber is vanwege haar kwaliteit zeer duurzaam en tevens makkelijk te verwerken.