Tuinhuis Indi 230×175 28 mm

Vanaf:  1.215,00

Transportkosten:
NL Gratis (NL) BE€ 50 (BE)

Houtdikte wandplanken 28 mm.
Buitenmaat tuinhuis 250×195 cm.
Funderingsmaat 230×175 cm.
Dakmaat ca. 268×213 cm.
Vloeroppervlak 3,8 m2.
Dakhelling 8º.

 • Lessenaarsdak, schuin naar achter aflopend.
 • Ruime dubbele draaideur met cilinderslot.
 • Ramen met voorzetroedes, deze kun je ook weglaten.
 • Inclusief dakverankeringset.
 • Tuinhuis Indi wordt geleverd zonder dakbedekking (optioneel)
 • Levertijd:
  Onbehandeld ca. 3 werkweken.
  Drukgeïmpregneerd ca. 3 werkweken.
  In kleur geschilderd ca. 6 werkweken.

Tip:  Vergeet niet om een fundering te bestellen! Voor een goede afwatering van regenwater en bescherming tegen optrekkend vocht. Deze plaats je onder de 1e wandbalklaag.

Meer info, zie onderstaande tabs.
Stel zelf uw tuinhuis  samen en kijk bij de onderstaande opties.

Tuinhuis Indi is ook leverbaar in  230×230 cm klik hier

 

Meer Details →

Categorie: Tuinhuis

Tuinhuis Indi 230×175 met Lessenaarsdak en dubbele deur

Uitvoering in onbehandeld:
Het hout van Tuinhuis Indi 230×175 is onbehandeld vurenhout en deze dien je te schilderen met transparante beits of dekkende beits.  De fabrikant adviseert ook de binnenzijde te schilderen om kromtrekken van de planken te voorkomen. Door deze bewerking zal het tuinhuis langer meegaan en er fraaier uitzien.

Uitvoering in geïmpregneerd:
Door tuinhuis Indi 230×175 in druk geïmpregneerd hout te bestellen kies je voor een complete behandeling. Alle planken worden druk geïmpregneerd.  En zo worden alle planken, gaten en kieren hiermee behandeld. Hierdoor voorkom je houtrot en schimmel en het verlengt de levensduur van je tuinhuis. Je hoeft de blokhut niet direct te schilderen nadat je deze hebt gemonteerd. Maar binnen een jaar moet je wel de tweede en derde laag verf of beits aan de buitenzijde aanbrengen. Indien je Tuinhuis Indi 230×175 geïmpregneerd bestelt, komt het hout soms vochtig binnen en is de montage soms wat lastiger doordat het hout is uitgezet. Impregneren heeft zeker voordelen, maar ook nadelen.
Voordelen:
-Langere levensduur van het tuinhuis.
-Een zeer goede bescherming tegen schimmels, insecten en houtrot.
-Natuurlijke kleur.
Nadelen:
-Meer krimp en uitzetting, waarbij krimp en droogtescheuren kunnen ontstaan. Deze vallen binnen de kwaliteitsnormen.
-Kans op kromtrekken van hout en deuren door ongelijke vochtigheid.
-Montage van het tuinhuis Indi 230×175 is minder makkelijk doordat de planken nog vol zitten met vocht en daardoor krom kunnen trekken of klemmen.
Advies:
Schilder Tuinhuis Indi 230×175 altijd binnen een jaar met dekkende of transparante beits met minimaal 2 lagen. 3 lagen is nog duurzamer.

Uitvoering met verf:
Het hout van Tuinhuis Indi 230×175 wordt met 1 laag verf behandeld en afhankelijk van de standplaats is het hout van je tuinhuis 3 tot 5 jaar beschermd. Je hebt mooiere kleuren dan de gedompelde uitvoering en de tegenkleur crème wit. Je tuinhuis wordt in een water gedragen, semi-filmvormend, transparante verf geleverd. Deze is waterafstotend en mat van kleur, zodoende blijft er toch een mooie houtstructuur zichtbaar. Je kunt voor de wanden van het tuinhuis kiezen uit twee kleuren. Alle andere onderdelen zoals deuren, ramen, gevellijstwerk, afdeklijsten en balkhout worden geleverd in de kleur crème wit. Het hout in de geschilderde uitvoering komt droog binnen, zodat je gelijk aan de slag kun met de montage.

Tip: Bescherm tijdens het bouwen de nog niet gebruikte planken tegen de zon, zodat ze niet aan een zijde sterk drogen waardoor de planken krom gaan trekken. Je kunt hiervoor een bouwzeil gebruiken of leg de planken in de schaduw.

Voor meer informatie zie ook pdf meest gestelde vragen in de downloads.

Houtdikte

Buitenmaat

,

Funderingsmaat

Wandhoogte

Houtbehandeling

Model

Type tuinhuis

Aantal deuren

Dakbedekking

Meest gesteld vragen Tuinhuizen

https://www.blokhut.com/vragen-tuinhuizen/