Veel gestelde vragen tuinkasten

Geplaatst op

Welk houtsoort wordt gebruikt voor de Tuinkasten?

Op onze webshop van Blokhut.com wordt voor de meeste Tuinkasten Noord-Europees vurenhout gebruikt. Afkomstig van verschillende leveranciers in Nederland en Zweden. Dit hout draagt het KOMO-keurmerk.
Het hout wordt geïmpregneerd oftewel verduurzaamd.
Dit betekent, dat het hout op milieuvriendelijke wijze wordt veredeld en daardoor langer meegaat.
Wij geven 10 jaar garantie op houtrot.

Wat is geïmpregneerd hout?

Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën. Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Als je dit niet behandeld zal het hout gaan vergrijzen. Geïmpregneerd hout is overschilderbaar met een transparante of dekkende beits. Het is niet nodig om je product meteen na aankoop te behandelen. Als je daar nog een paar maanden mee wilt wachten kan dat. Echter als je het hout behandelt moet het in- en indroog zijn.

Hebben de tuinproducten ook allemaal het FCS-keurmerk?

Dat is afhankelijk van welke fabrikant u het product bestelt. Als dit zo is zullen wij dit zoveel mogelijk op onze site vermelden.
Twijfel je dat kun je dat gerust bij ons navragen.

Kan een tuinkast ook geschilderd worden geleverd?

Nee, helaas kunnen wij deze service niet verlenen in de tuinkasten., het product wordt in de natuurlijke kleur aangeleverd.
Wel kunnen wij veel van onze tuinhuizen in geschilderd leveren bekijk

Zijn de tuinkasten waterdicht?

De tuinkasten zijn regenwaterdicht dat wil zeggen dat het artikel bestand is tegen vocht, regen, hagel of sneeuw.
Dit geldt niet alleen voor het hout maar ook voor het Multiplexplaat waar veelal de bodem of vloer en deksels of daken van worden gemaakt. Ook worden alle houten tuinkasten voorzien een ventilatierooster zodat de spullen droog bewaard blijven.

Jullie werken veel met Multiplex, heeft dat een speciale reden?

In onze opbergsystemen voor in de tuin werken we inderdaad veel met Multiplex plaat met een dubbele watervaste epoxylaag.
Deze is watervast. Het wordt toegepast in veel van onze producten als dak, vloer, bodem, deksel.
Kortom waar veel vocht kan komen.
Multiplex plaat met een dubbele watervaste epoxylaag is weinig gevoelig voor hoge temperaturen, wordt niet zacht en niet bloedheet. Het is een hoogwaardig product. Dit in tegenstelling tot de bedekkingen bitumen of zink.

Ik zie mijn gewenste maten niet op jullie site staan, kunnen jullie mij helpen?

Jazeker, alle getoonde maten kunnen wij aanpassen in maatvoering. Wel moet dan de prijs berekend worden. Meestal valt deze dan wat hoger uit dan een standaarduitvoering. Maar de kast wordt dan wel speciaal voor jou geproduceerd.

Kan ik de indeling van de tuinkast ook zelf bepalen?

Bij de tuinkasten van Blokhut.com wordt altijd de standaardindeling vermeld. Schikt deze je niet dan kun je aangeven wat voor andere indeling je wilt hebben. Je kunt altijd kiezen voor meerdere legplanken tegen meerprijs.

Is een tuinkast moeilijk om te monteren?

Nee veel van onze klanten monteren zelf de tuinkast. De tuinkasten van Blokhut.com worden geleverd in voorgemonteerde wanddelen. Dus kwestie van de wanden aan elkaar koppelen. Een bouwhulpje is daarbij wel handig om de wanden vast te houden. Bovendien is het bouwpakket voorzien van een duidelijke montagehandleiding.

Wat voor ondergrond moet er aanwezig zijn voor een Tuinkast?

Wij adviseren om te zorgen voor een vlakke/waterpas ondergrond, voordat je de tuinkast gaat monteren. Het mooiste is als je de bestrating of ondergrond wat groter maakt dan de tuinkast zodat het opspattend regenwater niet tegen de zijwanden valt.
Bovendien kun je er dan zelf ook droog omheen lopen.

Is een tuinkast ook voorzien van een slot?

De meeste tuinkasten op onze site zijn voorzien van een slot, zodat je spullen veilig staan. Dat wordt ook op onze site bij de tuinkast product.

Is er in de tuinkast ook voldoende ventilatie?

Veelal worden er in de zijwanden van onze tuinkasten ventilatieroosters geplaatst. Hierdoor kan vochtige lucht ontsnappen.

Waarom is een dak van de tuinkasten naar aan de achterzijde hoger dan aan de voorzijden?

Onze Solida tuinkasten lopen naar voren af zodat het regenwater niet tussen de achterwand en de tuinkast terecht komt. Daardoor zou het vochtig blijven en schimmelvorming kunnen veroorzaken. Wil je het dak liever gedraaid hebben of een plat dak (onder Carport) dan kunnen wij daar op aanvraag ook voor zorgdragen.

Wat zijn de eigenschappen van hout en waar moet ik rekening mee houden?

Hout is een natuurlijk product, heeft een warme uitstraling en is gemakkelijk te verwerken.
Hout blijft zicht ook aanpassen aan de weersomstandigheden en plaats.
Iedere boom is anders. Kleur, vorm en afmetingen zijn nooit hetzelfde.
Kleurverschillen in houten producten zijn dan ook normaal.
Ze zullen na verloop van tijd echter sterk vervagen door de inwerking van het zonlicht

Bij zonnig en droog weer:
Bij langdurig droog weer veroorzaken spanningen in het hout soms barsten, die zich na een regenperiode weer sluiten.
De aanwezigheid van barsten doet niets af van de constructieve eigenschappen van het hout.

In warmere perioden kan aan het oppervlak van naaldhout lichte schimmelvorming te zien zijn.
Deze schimmel kan het hout echter niet aantasten. Spoel of borstel de aanslag gewoon weg.

Ook als je niets doet zullen de vlekken verdwijnen onder invloed van weer en wind.

Geïmpregneerd hout:
Bij naaldhout kunnen door de verduurzaming onder druk wat harsdruppels aan het oppervlak komen. Je kunt deze voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.

Het product, dat gebruikt wordt om naaldhout op milieuvriendelijke wijze te verduurzamen, bevat impregneerzouten. Deze voorkomen aantasting door schimmels of insecten. Aan het oppervlak kunnen deze zouten zich soms mengen met vrijgekomen harsen. Verwijder deze zoutsporen op dezelfde manier als harsdruppels.