Meest gestelde vragen over een glazen tuinhuis

Geplaatst op

Wat zijn de voordelen van een glazen tuinhuis t.o.v. houten tuinhuis?

Een glazen tuinhuis is een bijzonder product dat een bijdrage levert aan het verlengen van uw tuinseizoen. Daar wij in Nederland te maken hebben met een wisselend tuinseizoen is dit een zeer mooie aanvulling. Het glazen tuinhuis kan benut worden om al in een zeer vroeg stadium van je tuin te genieten, doordat er veel glas aanwezig is.

Voor het overwinteren van kuipplanten, zeer geschikt voor de koele zomeravonden, het buiten kunnen dineren zonder gestoord te worden door ongedierte, het tochtvrij kunnen bubbelen in je bubbelbad, een ideale werkplek, of een bijzondere verkoop ruimte!

Doordat het glazen tuinhuis bestaat uit glas en gecoate aluminium profielen is het onderhoudsvriendelijk. Je hoeft nooit meer te schilderen, alleen af en toe even een sopje!

Welke vormen zijn er in glazen tuinhuizen?

Het glazen tuinhuis wordt uitgevoerd in diverse vormen, rechthoekig tuinhuis of vierkant tuinhuis of T-model.

Wordt het niet erg warm in zo’n huis van glas?

Ja, het wordt inderdaad warm. In het voor-en najaar kun je daarom hierin al snel vertoeven. Is het volop zomer met een hoge temperatuur dan zal je de weg vinden in de schaduw. Als het in de winter echter vriest en het zonnetje komt tevoorschijn dan kun je hierin heerlijk genieten.

Hoe kan ik ventileren in dit glazen tuinhuis?

Als optie zijn er louvreramen leverbaar bij diverse type glazen tuinhuizen. Maar ook de aanwezige dakramen kunnen voorzien worden van een automatische raamopener zodat er altijd wordt geventileerd. Sommige modellen hebben ook uitzetramen met handuitzet in de zijwanden

Heb ik een bouwvergunning nodig?

In principe is voor een tuinhuis een bouwvergunning vereist. Om hier zeker van te zijn kun je dit  het beste informeren bij jouw gemeente.
Eventueel kunnen wij een benodigde bouwtekening verstrekken.

Moet ik een speciale ondergrond aanleggen voor een glazen tuinhuis?

Het maken van de benodigde ondergrond is nooit in de prijs begrepen. Een tekening met de exacte maatvoering is beschikbaar.
Je dient zelf zorg te dragen voor de benodigde ondergrond, die volledig vlak en waterpas dient te zijn. Het kan worden gemaakt van tegels, houten vlonder of beton.

Is zo’n glazen tuinhuis gemakkelijk zelf te monteren?

Wij adviseren om dit over te laten aan ervaren monteurs. Bij die montage geldt dan ook de garantie op de constructie van het glazen tuinhuis.