Veelgestelde vragen houten tuinkisten

Geplaatst op

Waar kun je een houten tuinkist voor gebruiken?

De houten tuinkisten bij blokhut.com zijn geschikt om tuinspullen in op te bergen, loungekussens, surfspullen, gasflessen etc. Bovendien zijn de meeste tuinkisten uit ons assortiment stevig genoeg om op te zitten. Bekijk ook eens onze gasflessenkisten.

Is er ook ventilatie in de tuinkisten?

Jazeker de houten tuinkisten zijn voorzien van 2 ventilatieroosters in de zijwanden en 2 in de bodem.

Wat zijn de voordelen van een tuinkist t.o.v. van een tuinkast?

Een tuinkist is een laag model en neemt dus weinig zicht weg. Bovendien geschikt voor de tuinen terras, op de camping of bij een vakantiehuisje. En… je kunt er ook op zitten.

Waait het deksel van een tuinkist vanzelf dicht?

Bij de meeste houten tuinkisten van blokhut.com blijft het deksel vaststaan door de gasveren. Hierdoor heb je beide handen vrij om de benodigde spullen uit de tuinkist te pakken zonder dat het deksel dichtwaait.

Is een houten tuinkist waterdicht?

Onze tuinkisten bij blokhut.com zijn regenwaterdicht. Geschikt om je tuinkussens of kussens van je loungeset in op te bergen. Kussens blijven droog in voorjaar en in de zomer. Je kussens blijven langer mooi, worden niet nat en verkleuren niet door zonlicht. Je voorkomt ook dat katten erop gaan liggen of de kussens bevuilen. In de winter kun je de kussens beter in een verwarmde ruimte bergen.

Van wat voor soort hout zijn de tuinkisten gemaakt?

De houten tuinkisten bij blokhut.com zijn gemaakt van FSC hout wat geïmpregneerd is. De bodem is gemaakt van watervast multiplex.

Wat is geïmpregneerd hout?

Impregneren is een manier om hout te verduurzamen. Deze behandeling zorgt ervoor dat hout langdurig beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën.
Het impregneren is nodig om niet duurzame houtsoorten, zoals naaldhout, geschikt te maken voor buitengebruik. Als je dit hout niet hebt behandeld zal het hout gaan vergrijzen.
Geïmpregneerd hout is overschilderbaar met een transparante of dekkende beits.
Wij geven 10 jaar garantie op houtrot. Het vurenhout draagt het KOMO-keurmerk, dit houdt in dat het hout langer goed blijft.

Moet het hout van de tuinkisten behandeld worden?

Door de weersinvloeden zal het hout op den duur vergrijzen. Je kunt het product met transparante of dekkende beits schilderen wanneer je niet wilt dat de tuinkist vergrijst. Wanneer je de tuinkist gaat schilderen, moet het hout wel kurkdroog zijn. Voordeel van beitsen of schilderen is dat de tuinkist daardoor een langere levensduur heeft.

Is een houten tuinkist ook verrijdbaar?

Bij de grotere modellen is het raadzaam om het optionele wielenset erbij te bestellen. Wees zuinig op je rug, kies voor een verrijdbare tuinkist, daardoor gemakkelijk verplaatsbaar. Onze wielen bij blohut.com zijn van een goede kwaliteit en speciaal uitgekozen voor grote houten tuinkisten die soms heel wat gewicht hebben.

Moet ik zelf de houten tuinkist monteren?

Onze houten tuinkisten worden geleverd in voorgemonteerde wanddelen. Dus niet moeilijk om deze te monteren met de overzichtelijke montagehandleiding. Zie je dat echter niet zitten dan kun je ook een montageprijs aanvragen.

Kunnen jullie een houten tuinkist ook in mijn gewenste maat leveren?

Ja zeker, wij leveren ook maatwerk. Je kunt vrijblijvend bij ons je gewenste maatvoering aanvragen. Geef dan door welke binnen of buitenmaat de houten tuinkist moet worden.