Meest gesteld vragen over een Theehuis:Wat zijn de voordelen van een Glazen Theehuis t.o.v. houten tuinhuis?

Een glazen theehuis is een bijzonder product dat een bijdrage levert aan het verlengen van uw tuinseizoen. Daar wij in Nederland te maken hebben met een wisselend tuinseizoen is dit een zeer mooie aanvulling. Het glazen theehuis kan benut worden om al in een zeer vroeg stadium van uw tuin te genieten, doordat er veel glas aanwezig is:

Voor het overwinteren van uw kuipplanten, zeer geschikt voor de koele zomeravonden, het buiten kunnen dineren zonder gestoord te worden door ongedierte, het tochtvrij kunnen bubbelen in uw bubbelbad, een ideale werkplek, of een bijzondere verkoop ruimte!

Doordat het Glazen Tuinhuis bestaat uit glas en gecoate aluminium profielen is het onderhoudsvriendelijk. U hoeft nooit meer te schilderen, alleen af en toe even een sopje!
Welke vormen zijn er in Glazen Theehuizen/Tuinhuizen?


Het glazen theehuis wordt uitgevoerd in diverse vormen namelijk rond theehuis, ovale tuinkamer of rechthoekige tuinkamer, vierkant theehuis.
Deze glazen prieeltjes zijn in diverse maten te leveren zodat u voor allerlei doeleinden uw gewenste tuinkamer kunt creëren. Wordt het niet erg warm in zo’n huis van glas?

Ja, het wordt inderdaad warm. In het voor en najaar kunt u daarom hierin al snel vertoeven. Is het volop zomer met een hoge temperatuur dan zult u uw weg vinden in de schaduw. Als het s’winters echter vriest en het zonnetje komt te voorschijn dan kunt u hierin heerlijk genieten.


Hoe kan ik ventileren in dit Glazen tuinhuis?
Als optie zijn er schuiframen of klapramen of louvreramen leverbaar in alle type theehuizen. Alle ronde en vierkante modellen zijn voorzien van een “Turkse Hoed”  als extra ventilatie in de nok van het glazen theehuis.Heb ik een bouwvergunning nodig?
 

In principe is voor een theehuis een bouwvergunning vereist. Om hier zeker van te zijn kunt u het beste informeren bij uw gemeente.Moet ik een speciale fundering aanleggen voor een Glazen Theehuis?

Het maken van de benodigde fundering is nooit in de prijs begrepen. Een tekening met de exacte maatvoering is beschikbaar.

Indien u gebruik maakt van de extra aluminium funderingsring hoeft u verder geen voorzieningen te treffen. Wij verwachten dan wel een z.g. bouwrijpe plaats, dat wil zeggen een volledig vlakke ondergrond ontdaan van alle begroeiing, wortels, oude fundering etc.


Is zo’n Glazen Theehuis gemakkelijk zelf te monteren?


Neen, wij adviseren om te over te laten aan onze ervaren monteurs. Bij de montage geld dan tevens de garantie op de constructie van het Glazen Theehuis.