Veel gestelde vragen over bevestigingsmateriaal

Waarom zou je ons bevestigingsmateriaal nemen?

 

De bevestigingsmaterialen van Nesling zijn van hoogwaardig RVS gemaakt. Daar er heel veel krachten komen te staan op deze materialen hebben ze alles getest of ze voldoende stevigheid en veiligheid bieden.
Het is natuurlijk verleidelijk, om naar een bouwmarkt te gaan om daar iets goedkoper uit te zijn, maar de bouwmarkten werken sterk op prijs en niet altijd op kwaliteit. Wij raden u dat af.
Roestvorming op mindere kwaliteit komt vaak voor en kan vervelende verkleuring geven op de bevestigingspunten.

De RVS materialen van Nesling, die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit.
Het is ook veel makkelijker, om alles in 1 bestelling af te nemen.
We bieden dan ook via de opties al het bevestigingsmateriaal per stuk aan.

Meestal geven we ook een keuze om met een basisset alles wat nodig is voor een standaard bevestiging in 1 keer aan te schaffen. U kunt natuurlijk daarnaast de extra materialen nog bijbestellen.

 

 

 

 

Waarom zou je een schaduwdoek nemen?

Een schaduwdoek geeft een beschermend effect op uw terras. Dit kan tegen de zon zijn, inkijk, of regen.


Welke soort schaduwdoek is het beste voor mij?

Je hebt 3 soorten schaduwdoeken: de vaste, de verschuifbare en de oprolbare.

De vaste zijn er in 3 soorten: vierkant, driehoekig, driehoek met een hoek van 90 graden.
Onderling zijn ze er in waterdoorlatend en min of meer doorzichtig en in een waterdichte uitvoering, waar je niet doorheen kunt kijken.
De vaste doeken hangen er uitsluitend in de zomer. Boven windkracht 7 zullen ze weggehaald moeten worden.
De waterdoorlatende doeken kunnen met weinig hoogteverschil op worden gehangen.
De waterdichte dienen zeker 30 graden af te lopen, om waterzakken te voorkomen, waardoor ze naar beneden zouden kunnen komen.

Er zijn ook verschuifbare schaduwdoeken, die over een aantal stalen draden lopen en naar behoefte in of uitgeschoven kunnen worden. Ze kunnen ook de winter door blijven hangen

Dan zijn er nog de rolgordijnen. Die worden gebruikt tegen inkijk en de laagstaande zon. Je kunt en min of meer doorheen kijken, maar details zijn moeilijk te onderschijden.Hoe hang je een schaduwdoek op?

Een vast schaduwdoek wordt vanaf de hoeken strak gespannen naar een paal of de muur. Om hem echt strak te krijgen gebruik je een spanmoer, die ca 15 cm korter kan worden gedraaid. Je spant het doek met de hand zo strak mogelijk en daarna draai je de spanmoer aan. Als overbrugging van een ruimte kan je een (deel van) een ketting gebruiken. Als tussenschakel heb je dan een karabijnhaak nodig.
Als je het doek niet strak genoeg spant, dan zal de wind het doek op en neer laten bewegen en zal er een grote kracht komen te staan op de bevestigingspunten en het doek. Hierdoor kan er schade ontstaan als de bevestiging losbreekt van de muur of anders.
Dit is nog erger bij een waterdicht doek. Als dat niet strak genoeg staat en u hebt wel de 30 graden hoek aangehouden, dan zal er toch een waterzak ontstaan in het doek en dan komt hij absoluut naar beneden, met alle schade van dien.

Een vast schaduwdoek is niet "even" op te hangen of weg te halen. Daarom blijft dit doek gewoon de hele zomer hangen. vanaf het moment, dat er najaarsstormen komen, moet het doek worden weggehaald.

Een verschuifbaar schaduwdoek schuift over roestvrijstalen draden. Die draden moeten strak gespannen zitten tussen de bevestigingspunten. Een montagevideo staat op onze site bij het product. Je kunt dit doek naar believen openen of sluiten. Daar het niet makkelijk is de draden in de winter weg te halen, kunt u het schaduwdoek gerust de hele winter laten zitten. Zorg er wel voor, dat er zich geen blad kan verzamelen in de flappen van het doek. Om het doek schoon te maken, kunt u in het voorjaar met een hogedrukreiniger van onder af het doek makkelijk reinigen.