Overkapping Ragnar 425×300

Vanaf:  1.575,00

Transportkosten:
NL Gratis (NL) BE€ 50 (BE)

Houtdikte wandplanken 34 mm.
Buitenmaat 445×320 cm.
Funderingsmaat 425×300 cm.
Dakmaat ca. 465×349 cm.
Dakhelling 5 º
Vloeroppervlak 12,3m2

  • Overkapping met lessenaarsdak.
  • Voorluifel 25 cm.
  • Voorzien van zijwand en achterwand.
  • Inclusief dakleer en Dakverankeringset.
  • Twee jaar garantie op constructie- en materiaalfouten.

Levertijd:
Onbehandeld ca. 6 werkweken.
Drukgeïmpregneerd ca. 3 werkweken.
In kleur geschilderd ca. 8 werkweken.

Tip: Vergeet niet om een fundering te bestellen, voor een goede afwatering van regenwater en bescherming tegen optrekkend vocht. De funderingsbalk plaats je onder de 1e wandbalklaag.

Bekijk ook andere overkappingen

Meer info, zie onderstaande tabs.

Meer Details →
Artikelnummer: RAGNAR 425X300 Categorie: Tags: , , ,

Sfeervolle vrijstaande overkapping Ragnar

Categorie: Overkapping

Uitvoering in onbehandeld: Het hout is onbehandeld vurenhout en deze dien je te schilderen met transparante beits of dekkende beits.  De fabrikant adviseert ook de binnenzijde te schilderen om kromtrekken van de planken te voorkomen. Door deze bewerking zal de overkapping langer meegaan en er fraaier uitzien.

Uitvoering in geïmpregneerd. Door de vrijstaande overkapping Ragnar in druk geïmpregneerd hout te bestellen kies je voor een complete behandeling. Alle planken worden druk geïmpregneerd.  En zo worden alle planken, gaten en kieren hierdoor behandeld. Hierdoor voorkom je houtrot en schimmel en het verlengt de levensduur van je tuinhuis. Je hoeft de blokhut niet direct te schilderen nadat je deze hebt gemonteerd. Binnen een jaar moet je wel de tweede en derde laag verf of beits aan de buitenzijde aanbrengen. Indien je het tuinhuis geïmpregneerd bestelt, komt het hout soms vochtig binnen. Hierdoor is de montage soms wat lastiger doordat het hout is uitgezet.
impregneren heeft zeker voordelen, maar ook nadelen.
Voordelen:
Langere levensduur van het tuinhuis.
Een zeer goede bescherming tegen schimmels, insecten en houtrot.
Natuurlijke kleur.
Nadelen:
Meer krimp en uitzetting, waarbij krimp en droogtescheuren kunnen ontstaan. Deze vallen binnen de kwaliteitsnormen.
Kans op kromtrekken van hout en deuren door ongelijke vochtigheid.
Montage van het tuinhuis is minder makkelijk doordat de planken nog vol zitten met vocht en daardoor krom kunnen trekken of klemmen.
Advies:
Schilder het tuinhuis altijd binnen een jaar met dekkende of transparante beits met minimaal 2 lagen. 3 lagen is nog duurzamer.
Uitvoering met verf:
Het hout wordt met 1 laag verf behandeld en afhankelijk van de standplaats is het hout van de overkapping 3 tot 5 jaar beschermd. Je hebt mooiere kleuren dan de gedompelde uitvoering en de tegenkleur crème wit. De overkapping wordt in een water gedragen, semi-filmvormend, transparante verf geleverd. Deze is waterafstotend en mat van kleur, zodoende blijft er toch een mooie houtstructuur zichtbaar. Je kunt voor de wanddelen kiezen uit vier kleuren. Alle andere onderdelen zoals gevellijstwerk, afdeklijsten en balkhout worden geleverd in de kleur crème wit. Het hout in de geschilderde uitvoering komt het hout droog binnen, zodat je gelijk aan de slag kun met de montage.

Tip: Bescherm tijdens het bouwen van de vrijstaande overkapping Ragnar de nog niet gebruikte planken tegen de zon.  Hierdoor zullen ze niet aan een zijde sterk drogen en de planken krom gaan trekken. Je kunt hiervoor een bouwzeil gebruiken of leg de planken in de schaduw.

Voor meer informatie zie ook pdf meest gestelde vragen in de downloads.

Houtdikte

Buitenmaat

Funderingsmaat

Wandhoogte

Nokhoogte

Houtbehandeling

Model

Type tuinhuis

Veranda

Dakbedekking

Downloads blokhutten

Klik op onderstaande link voor meer informatie
Veel gestelde vragen tuinhuisjes
Levering en montage tuinhuis
Info geschilderde blokhut
Ragnar productblad